Komplicerat (Alicia skriver)

  • Nu är det en sak som blivit en liten bit komplicerat, ska försöka förkara så gott det går då:

    Candie är en svart sköldpaddsfärgad hamster. Alltså hennes mamma eller pappa var en gul hamster som parades med en svart hamster och då blev hon sköldpaddsfärgad, så hon har färgen gul i sig. Och det man absolut inte ska är att avla en en hamster som är eller har gult i sig med en creme färgad hamster (det Keeper är) då kan ungarna få ojämn päls och bli hårlösa på delar av kroppen, och det är heller inte bra att para en svart hamster med en creme färgad hamster så det gör det hela ännu värre. Allt det här visste jag inte om när jag köpte Candie, men jag började läsa lite om färger och genetik inom hamstrar och fick då reda på detta.. ett steg försent...
    Men då har jag kommit på en lösning, ska para Candie med Bibo en gång innan han blir för gammal sedan ska jag låna en hane (helst med stamtavla) för avel och då kan ju ungarna få stamtavla och bli mer värda :D
    Keeper får jag para med Bling sedan när Bibo är för gammal för henne, så han blir lite glad oxå :)


    Den fjärde Oktober ska vi para Bibo med Candie

    Förväntas dessa färger på ungarna:

50 % Gula hanar

50 % Sköldpaddsfärgade honor

Vi parar alltså en korthårig svart sköldpaddsfärgad satin hamster med en långhårig normalfärgad hamster. Så 50 % av alla ungarna kommer oxå att vara satin, och det är ju när deras päls är glansigare och mycket lenare.




Bling:
Bling har blivit otroligt mycket lugnare nu, förut hoppade hon från handen så fort hon fick chansen och nu så kan man ha henne sittandes på handflatan en liten stund. Hon är fortfarande lite springig men är ändå väldigt snäll, hon har aldrig bitit eller naffsat någon.


Candie:
Hon är som hon brukar, lugn, snäll och extra brunstig vid brunst ;)

Dem andra två är likadana som dem brukar snäll och gosiga, och båda älskar att slicka på händer :)

//Alicia


Nya hamstrar och gamla hamstrar (Alicia skriver)

Idag köpte jag en ny hamster, det är en svart sköldpaddsfärgad satin guldhamster som är reggad i SVH och har stamtavla. Jag ska döpa den till Candie :)
Idag köpte Erica också en hamster, det är en hamster från djur affären så det okänt härstamning och färg. Men Erica och jag gissar på att det är en Isabelle satin guldhamster.

Våra nuvarande hamstrar i aveln:



Bibo
Bibo är 1,2 år gammal och är en LH normalfärgad guldhamster med väldigt lugnt och bra temperament. Han är köpt från djur affären men det märks ej, han är väldigt lugn och fin. Han är nyfiken och gillar människohanden, han är en riktig fotomodell som hamster. En hamster med mycket bra personlighet.
Bibo har vi avlat på en gång på, Vanilj (lyckades) och försökt avla på Kardemumma (misslyckades).


Keeper:
Keeper är en 4 månaders gammal långhårig creme guldhamster som är från våran A-kull (Far: Bibo. Mor: Vanilj) Vi förväntar oss att avla på honom 3-5 gånger max.
Keeper är en kräsen hamster när det gäller mat, han vill bara äta mandlar och kex, allt annat är uteslutet att äta när man kollar på. Han är en väldigt fin hamster med otrolig lång päls som sköts med hjälp av en tandborste. Han är mycket lugn men kan tända till ibland när han får vittringen av en tjej ;) Han är van vid händer men är endå lite avvaktande för att självmant gå upp i handen.

Candie:
Candie är min nyaste hamster som är 8 veckor gammal hon är en korthårig svart sköldpaddsfärgad satin guldhamster registrerad i Svenska Hamsterföreningen, hon har stamtavla.
Jag har inte tagit ut henne än ska vänta ett dygn med det, så vet inte hur hennes temperament är föutom det uppfödaren sa. Hon är lite skraj av sig för hon var sist i kullen och var ensam i 3 dagar i buren så hon blev lite deprimerad av det.
När jag flyttade candie från transportburen till buren höll jag i henne några sek och hon var mycket snäll, hon var lugn och det kändes inte alls som hon skulle vilja bitas.
Hennes mamma var så STOR! Stor som ett marsvin! Jag överdriver inte! Jag hoppas hon verkligen hon blir så stor :D

Bling:
Bling heter Ericas nya hamster och vi gissar på att det är en isabelle färgad hamster, den är LH och är trodligen en satin. Den var otroligt liten för att vara 7,5 vecka gammal och den är otam. Men Erica fick Bibo tam så det ska ju inte vara någon större utmaning för henne att göra henne tam. Hon verkade springig men det kan ju gå bort med tiden.


Hamstrar i hamsterhimlen:


Vanilj:
Vanilj blev 1,1 år gammal. Hon var trodligen en LH Cinnamone och köpt från djuraffär. Vanilj var en jätte nyfiken hamster som gillade att bli upplockad från buren och det bästa hon visste var att springa i sin gula boll! Vanilj var JÄTTE springig när hon var ung och det gick knappast att hålla i henne, men med månaderna blev hon allt stillsammare. Sen tog jag en kull på henne (A-kullen) och det tog nog på henne för hon blev mycket lugn och trött efter det så jag tog ingen mer kull på henne då. 
Vanilj dog p.g.a att hon rymde från buren och min hund dödade henne :(
 


Kardemumma
Kardemumma var en en av min första hamstrar och den hamstern jag gillade mest. Jag klickade direkt med Kardemumma, hon var köpt från djur affären och blev ungefär ett halvår. Hon hade en fin personlighet men jag kommer inte riktigt ihåg hur hon var för det var många år sedan jag hade henne.
Kardemummas död var att hon sprang i sin gula boll och fastnade och första ta sig loss, och locket lyckades vridas upp och hon tog sig ut och Zingo var blixtsnabb med att bita henne, hon dog i min hand..
Jag försökte avla på Kardemumma men hon var inte brunstig första gången och andra gången så gick hon ut i bollen några minuter innan och dog den dagen.. :(

Det var alla hamstrarna jag har bilder på nu, bilder på Bling kommer snart ;)
//Alicia

Hamsteruppfödning startar! (Alciia skriver)

För några dagar sedan hemde en väldigt hemsk sak. Vanilj lyckades på något sätt ta sig ur buren (vet inte hur!?) och Zingo satte direkt klorna i henne, och jag märkte henne inte fören på kvällen då jag skulle ta ut och kela med henne :( Jag var helt förkrossad! Men jag bestämde mig för att inte tänka på det så mycket och ett par dagar senare hittade jag en hamster på blocket som liknade Vanilj jätte mycket på ansiktsformen men i en annan färg. Det var en satin hamster (dem glänser mera och ser ut att ha glansspray på sig) så jag ville köpa den för den såg ut som Vanilj, den är registrerad i svh och den har stamtavla. Jag skrivit till uppfödaren men hon har inte svarat så det är inte säkert att jag kommar få henne, men jag hoppas.
Vi ska ha en gemensam uppfädning och söka till SHF som uppfödare efter våran tredje kull. Vi har inte kommit på ett namn ÄN, men det kommer snart.

R.I.P Vanilj :(


Keeper har blivit lugnare dem senaste dagarna efter Vanilj bortgågn, kanske han saknar sin mammas närhet i samma rum? Han sörjer :(


Snart blir det mycket av detta för Keeper, då han blivit tillräckligt gammal för sådant (4 mån) x)


Och om allt går som i planerna blir det fler av sånna här små sötisar i buren om några veckor/månader :)


Kommer ihåg den dära lille ynglingen, jag kallade honom för Musse Pigg för det var hans öron som började resa på sig först så han såg ut som en liten Musse Pigg <3

Det var allt för idag

//Alicia


RSS 2.0