Hamster ungar säljes (Alicia skriver)

Har lagt upp annons i en affär, på blocket och på Abc-annons.  Två har svarat, en har jag svarat på men en måste jag ringa till.
Ungarna är 19 dagar idag och är snart 3 veckor gamla. Så om man vill komma och kolla på ungarna/tinga en unge så kan man göra det tidigast imorn.
Kom ihåg för 100 kronor får man:

  • Tam hamsterunge
  • Startmat
  • Skötselråd
  • Lite sågspån från mamma)
  • Faktablad om guldhamstrar

Varför är det så billigt?

Alicia svarar:
Det är första gången Erica och jag parar våra hamstrar som det blir lyckat. Då vill vi inte stå med en massa hamstrar i slutet och inte veta vart vi ska göra av oss med dem någonstans. Därför har vi ett billigt pris så att fler lockas av att köpa en hamster. Och vi säljer inte hamstrarna för att tjäna pengar.
Och våra hamstrar har tyvärr inte stamtavla p.g.a föräldrarna inte har det så vi kan inte söka tillstånd om det.

Hur är föräldrarna?

Föräldrarna är i toppform. Vanilj var 9 månader när vi parade henne med Bibo och Bibo var lite äldre än 9 månader. En bra ålder på en hamster om man bara ska para dem en gång i sitt liv. Båda har ett bra temperament och biter aldrig någon.  Vanilj har färgen Cinnamon och Bibo har färgen Normalfärgad. Men det kan bli nästan vilken färg som helst.

Ska ni behålla någon unge?

I början var det tänkt att någon av Erica och jag skulle behålla en unge och den andra skulle köpa en hamster av en hamsteruppfödare. Så kunde vi para dem och ställa ut dem. Men sedan kom vi på att hamsterungen inte kommer ha stamtavla så vi inte kan ställa ut den.
Så vi ska inte göra det.


Skrivfel

Förlåt i förra meddelandet har jag gjort ett skrivfel, tur att Erica upptäckte det så det inte blir överbokat. Jag råkade skriva 13 istället för 12 ungar. 2 och 3 ligger varandra ganska nära ;)
Vi har fortfarande 12 ungar och 7 honor och 5 hanar. Ungarna är otroligt söta nu när dem har päls och kravlar omkring överallt i buren, tillomed in i rören går dem lite ;) Fast Vanilj har flyttat upp ungarna till högsta våningen (galler iför dem kan bara gå ner genom ett rör) så dem har inget bo :O men jag ska flytta dem idag när dem nu är 2 veckor gamla! Och självklart ska jag tvätta buren idag ;)




Där var några få bilder, lägger upp fler sedan..

Bilder


Unge på uptäcksfärd i buren..

När Vanilj flyttade ungen

När hon kom ut ur boet med ungen i munnen.

Hon droppade ner den där på golvet, bakom toan så den kravlade omkring och visste inte vad den skulle göra.

Så allt jag kunde var att flytta den, fast det var för tidigt.
Nu flera dagar senare, (nu är det elfte dagen) så lever alla ungarna och är friska. Och ungarna är helt räknade nu och det är 13 ungar, 7 honor och 6 hanar. Kontrollräkning på fredag när ungarna blir 2 veckor.

Rymmande unge!

Idag var det lite tokigt. Som vanligt tog jag bort gallret från buren när jag skulle ta ut Vanilj och strö lite hackade frukter, morötter, havregryn och pasta i buren. Först lockar jag ut Vanilj och släpper ut henne på toalettsgolvet så hon får springa av sig lite, samtidigt kollar jag på ungarna lite och försöker se förändringar, fotar lite.
Efter ett tag lade jag ner Vanilj i buren igen för att se om hon vill ta lite mat. Hon tog en massa mat och hamstra jäääättemkt så hon blir dubbelt som stor som hon brukar och går ut ur buren släpper ner allt bakom toaletten. Sen går hon tbx till buren in i boet, sedan kommer hon ut med en unge i munnen! (hon håller ungen i nackskinnet)! Jag får panik, men vill inte skrämma henne hon kanske äter upp ungen då, så jag låter henne gå ur buren och så springer hon med huvudet jättehögt upp och snubblar nästan med den stora ungen i munnen när hon går, hon hade det lite besvärligt. Hon springer 1,5 varv i rummet sedan släpper hon ner ungen bakom toan och går sedan därifrån. Jag blir rädd, och vill inte ta i ungen än, man ska inte göra det fören dem är minst 10 dagar om ungen är bara 1 vecka gammal. Men jag blir tvungen och tar upp lilla ungen i handen och dem klättrar omkring väldigt mycket, sedan släpper jag ner den i buren. Sedan lägger jag på gallret igen och flyttar maten hon hamstrat bakom toan in i buren. Sen lägger jag in Vanilj i buren som tar upp all sin mat hon hamstrat förut och märker att det inte finns någon utgång längre. Så hon går in i boet sen kommer hon ut med en unge hängande i hennes spene. Jag öppnar dörren och hon klättrar ut ur buren och ungen släpper taget. Ungen försöker sedan gräva sig under boet in i det sen. Men det går inte så den kravlar in till öppning och lägger sig bland sina syskon.


Det märks i alla fall att ungarna börjat bli busiga, dem börjar klättra ut ur boet lite nu vid fodring xD
Jag vet i alla fall 2 saker nu, det finns 3 mörka ungar som inte är så busiga. Dem är lugna och flyttar sig inte ur boet. Och så finns det en ljus unge som kravlar omkring överallt i buren där nere, från matskål till hamstertoalett. Det finns 4 busiga hamstrar, alla dem är ljusa.

Vanilj är ju väldigt springig av sig, men otroligt snäll, så dem ljusa 4 hamstrarna har nog ärvt sin springighet av sin mamma och dem mörka har ärvt sin lugnhet från Bibo. Och dem andra, ja vi får väl se...

När jag räknade häromdagen, kunde jag verkligen se att det var 13 ungar. Men frågan är, hur många ungar kommer bli vuxna ?


// Alicia (Vaniljs ägare, och ungarnas nuvarande ägare)

6 dagar


Nu är dem 6 dagar gamla ungarna, idag kröp en unge omkring i boet en liten stund.
Så nu har ungarna börjat äta lite annat än modermjölk.

Här är lite bilder på ungarna när dem var 4 dagar gamla.








Dem har mer päls nu, bilderna var ju på ungarna när dem var 4 dagar nu är dem 6 dagar :) kan ta bilder mer imorn :)


Dag 4

Idag är det fjärde dagen, och nu har dem flesta av ungarna fått sina öron. Och nu ska dem börja stödmatas och äta lite annat än mjölk bara som ex, torra vetegroddar, barnmat, havregryn m.m.
Igår när jag kollade till Vanilj var hon så springig, hon vägrade gå in till ungarna hon bara klättrade på gallret sprang i hjulet och så. Så jag tog ut henne en stund och hon var så busig och sprang omkring som en galning. Sen lade jag ner henne i buren igen men en dörr öppen, och kollade på när hon sprang ut ur buren igen och ut på toalettsgolvet som en galning.
Sen när jag kom upp senare var hon inne i boet :)


3 dagar

Nu är ungarna 3 dagar gamla och deras öron kommer nu börja utvecklas men dem kan inte höra något.
Igår tog vi ut Vanilj lite snabbt i bollen hon var jätteglad att få komma bort från ungarna i några minuter, under tiden så fotade vi lite i boet. Och här är bilderna:




Kan du se på ungen högst upp i mitten att den börjar få en mörk nyans? Det betyder att den kommer bli en mörk hamster man kan faktiskt se det redan 24 timmar efter den fötts :)

Kan du räkna hur många det är?


Vi har zoomat in på alla bilderna och försökt räkna dem, men det är heeelt omöjligt. Men det är ca 12 stycken hamstrar.

Alicia tror: 12 stycken

Erica tror: 11 stycken

Du tror:

Kommentera och skriv hur många du fick det till när du räknade ungarna, eller maila [email protected]

Såhär ser ungarna ut

Detta är en bild på hur ungarna ser ut nu, det är rejält inzoomat ungarna är 1,5 cm små.
(Det är inte Vaniljs ungar, det är en google bild)


Hamsterungar säljes

Så nu är det helt 100 % säkert att Vanilj har hamster-bebisar och det är väl ca 8-10 jag kikade in i boet i går kväll när hon var högst upp på sin tre-våniga bur och åt mat :)
Ungarna är idag 48 timmar gamla alltså 2 dygn. Och dem är leveransklara om 12 dagar tidigast och senast om 19 dagar sedan skänker vi hamster-ungarna till djuraffären. Men hör av dig innan 12 dagar om du är intresserad av en eller flera hamster-ungar.

Vi har ett fast pris på en hamsterunge 100 kr. Och allt detta som tillbehör utan extra kostnad:

  • Hamsterunge (tam)
  • Startmat
  • Lite sågspån (från mammá)
  • Stamtavla
  • Skötselråd

Maila [email protected] om du är intresserad senast den 16: onde april 2010.

MVH
Alicia och Erica


24 timmar senare

Nu är det lite mera än 24 timmar sedan Vanilj födde små söta hamsterungar. Nu är det lika viktigt som när hon födde ungarna att lämna henne ifred och inte störa henne det minsta, om man känner hamster honan väl och hon känner igen just din doft så kan BARA DU gå in i rummet och sätta dig ljudlöst ner vid buren och lyssna lite. Om du sitter där ett tag, i 30 minuter som jag gjorde ungefär så kan man höra pip ibland då och då. Men kom ihåg att ALDRIG ta upp boet och se om det liggar små hamsterungar där, dels för att hamsterhonan blir jätteskrämd och äter upp sina ungar och dels för att du förstör bomaterialet hamsterhonan fixat med.
Tidigast att se om honan har ungar är absolut tidigast 2 dygn efter, men då ska man kika in i boet inte lyfta upp det, när mamman är och äter mat annars äter hon upp sina ungar! Men du bör vänta till 20ende dagen efter parningen, men det allra bästa är att vänta tills ungarna själva börjar krypa ut. Ända tills 10ende dagen ska du vara uppmärksam på att honan kan äta upp sina ungar om hon blir skrämd, efter det så har ungarna blivit för stora.

Observationer:

Vanilj: Hon har inte gått ur buren nu på 1 och ett halft dygn nu, jag har lagt mat utanför boet som hon nappat åt sig annars har hon stannat och diat sina ungar hela tiden som en trogen mamma.

Bibo: han har det bra hos Erica och tas ut varje dag och springar i sin genomskinliga gröna boll, han är jättetam som vanligt och gör inte en fluga förnär.

MVH
Alicia och Erica

DET HAR HÄNT!

DET HAR HÄNT! VANILJ HAR FÖTT!!!! I alla fall vad jag (Alicia) har i slutsats. Självklart ska jag berätta nu vad som hände:

Erica sov ju över hos mig (Alicia) inatt och sedan skulle jag iväg till farmor och farfar hela dagen, och när jag kom hem smög jag direkt upp och kollade till Vanilj klockan var då ca 19:20. Jag blev förvånad hur konstigt det såg ut i buret, hon hade flyttat ALL torr-pellets (det använder man sig av isället för kutterspån) över till andra sidan av buren, så allt låg på ena sidan och mest vid hennes bo, så skokartongen (hennes bo) var som ett helt berg jättehögt och det var så mycket torr-pellets att det svämmat över genom gallret så det låg en massa på golvet!
Jag satte mig ner ljudlöst vid buren och lyssnade nära boet utan att röra en fena, om jag lyssnade nog kunde jag höra små nästan ljudlösa "sugljud" som om vanilj diade något, inte alls det ojämna och ganska höga ljudet som när hon äter mat. Jag hörde att hon rörde lite på sig därinne. Sedan gick jag därifrån och lät henne vara ifred ända tills 22:00 tiden, då kunde jag inte bärga mig det stod på vissa sidor att man skulle kolla till hamstern lite då och då och jag var för nyfiken så jag gick upp och lyssnade en gång till snabbt och ljudlöst och då hörde jag PIP! Så nu är det ganska säkert att Vanilj har fött, men frågan är den: Kommer alla ungarna att överleva?

Vi hoppas på det och vi står knappt ut med att behöva vänta ända tills tisdag innan vi får reda på om det ligger små hamsterbebisar där :) <3<3

Snart händer det!

Vi ber om ursäkt för detta, men det är ändrat pris nu till 80 kronor. P.g.a att vi inte vill sälja hamstrar till ormägare, men det är ändå otroligt billigt med 80 kronor för allt detta:

  • Startmat
  • Sågspån (från mamma)
  • Stamtavla
  • Skötselråd
  • Och självklart hamsterbebisen

Så kontakta oss på adressen [email protected] om du är intresserad :) eller har frågor :)
Nu håller vi tummarna för att det blir hamsterbebisar av Vanilj inatt :D

MVH
Erica och Alicia


15 dagen!

Idag är det 15 dagen! Det betyder att Vanilj är högdräktig och kan föda vilken dag som helst nu! :D Jag tror hon föder inatt inpå fredagen. För hon är jätte fet nu så hon orkar inte sprina i hjulet längre, och hon kan inte ta sig runt i buren på alla ställen som förut nu xD Hon kan inte ens ta sig upp på sitt bo, det är en stor skokartong som är 1 dm hög och plan.
Vi tror det blir ca 8-9 ungar, det är väl också det vi vill, inte fler helst, det blir så jobbigt att sälja, en hamster kan ju faktiskt få upp till 24 ungar! :O och så många vill vi inte ha...

Bibo har det gött hemma hos matte Erica som ser fram i mot att bli låtsas farmor. Bibo bor i lyx-svit-bur hos Erica trodligen helt omedveten om att han ska bli en pappa! :D

Här kommer fina och roliga bilder på Bibo och Vanilj:


Bibo, så söt han är. Kommer bli jätte fina ungar av honom <3

Vanilj är lika fin, kommer bli ängelsungar av dem två <3


Bibo gör plastikoperation på sig själv (ser det ut som i alla fall xD) :D

Vanilj tar en tupplur på sin säng som är liiite för liten :)

Bibo pratar i telefon med Vanilj. Vadå? Han vill väl hur hur det går med henne och ungarna...

Kan ni se något mysko med den dära jäätte stora nallen? Möjligtsvis en hamster som heter Vanilj någonstans? xD

Sådär, kom ihåg vill ni köpa hamster ungar kontakta våran email-adress: [email protected]

För 100 kronor hos oss får man:

  • Hamsterunge
  • Stamtavla
  • Startmat
  • Sågspån (från mamma)
  • Skötselråd

Rena rövarpriset, i djuraffär får man bara hamstern för 140 kronor och hos Erica och Alicia får man dessutom allt det där + hamstern för bara 100 kronor!

Ha det bra!
MVH
Alicia och Erica


RSS 2.0